Hoppa till innehåll

Myresjökök vs. Marbodal vs. Sentens

26 februari, 2012

Är det någon som försökt förstå sig på köksinredningsbranschen?? I vår offert ingår varor från Myresjökök. Hos dem har Familjehus en viss rabatt och därmed är det fördelaktigt att ta köket därifrån.
För att samla inspiration var vi runt på alla möjliga ställen under de senaste fem åren och onekligen hittade man väldigt fina kök både på Kvänumkök, Marbodal och en del andra ställen.
Till slut bestämde vi oss i alla fall för att satsa på Myresjökök Ramsö Vit. Lite klassiskt, men inte svulstigt. Tyvärr visade det sig att deras luckor till högskåpen (som vi använder som överskåp för att de ska nå ända upp till 2,70-taket) bara hade en s.k. ”spegel” (dvs det var ingen horisontel avdelning på mitten), men det hade en liknande serie från Marbodal.

Vi pratade med säljare både på Marbodal och Myresjökök för att försöka få klarhet i om en Marbodalslucka skulle passa i en Myresjököksstomme, och huruvida utformningen och färgen på de respektive serierna var likadana eller inte.

Ingen ”visste” någonting.

Fulla av misstankar gav vi oss inte och till slut fick vi fram färgkoder på båda (vilka var exakt samma) samt ett muntligt ”Det är egentligen samma luckor. De säljs bara under olika namn” (och olika pris, i olika butiker – reds. anm.) så vi beställde fem luckor från Marbodal för att få de två speglarna i luckan.

När sedan köket kom från Myresjökök var det intressant att notera att deras lucka också hade två speglar (till skillnad från bilderna i marknadsföringen) och att det är helt omöjligt att skilja på den och de vi beställde från Marbodal. Här ovan är en bild på luckorna när de sitter på plats. Den till vänster är Myresjökök och den till höger Marbodal. Eller var det tvärt om…?

För att krydda det hela lite extra när det gäller prisbilden finns samma lucka även från ”Sentens”. Budgetmärket i leken. Värt att kolla in om du vill ha en Marbodalslucka. Med lägre pris. Och annat namn på emballaget.

Annonser

From → Interiör

2 kommentarer
 1. Maria permalink

  Been there, done that!
  Japp, så är det!
  Men det vet majoriteten av kunderna inte om. Men är man är från Tidaholm så känner man ett antal procent av stadens invånare som tillverkar dessa kök på just Marbodal, som ligger 300 m från ”min gata i stan”.
  Då vet man också att samma lucka säljs under varumärket IKEA…. min pappa har tillverkat lister till köksluckor i många år som ska till Marbodal som ska till IKEA.

  Själva valde vi finska Culimar i Hammarbyhamnen eftersom varken HTH eller Vedum kunde rita en bra lösning på ett hörn. Det var då vi kom på hörnkylen. Minns framförallt att ekskivans pris var låååångt lägre på Culimar, som inte hade fina visningslokaler utan mer ett rätt skitigt lager med en kul kunnig finne!

 2. I vårt förra hus köpte vi Sentens-kök. Vid leverans hade de etiketter med Marbodal på…så nej, det är nog ingen idé att försöka sig förstå köksbranschen.
  /Tova

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: